tisdag 15 april 2008

Chokladtryffelkaka med rostade nötter (Eller kanske ska döpa om den till "Vinön kakan")

15-20 bitar (3-4 dagar före festen)

Sätt ugnen på 175 grader.



150 g smör el. margarin

3 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

2 dl vetemjöl

Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad (jag använder blockchoklad)
2 dl rostade blandade nötter



Smällt smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.

Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet. Bred ut smeten i en smord bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.

Låt den kallna i formen.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bre tryffeln över kakan och häll över nötterna.
(det brukar inte jag göra, den får svalna en liten stund sen häller jag den på kakan när den fortfarande är kvar i formen.)

30 minuter före servering: skär kakan i smala bitar, ställ fram........


Lycka till!!!!!

3 kommentarer:

Elisa sa...

Underbar och livsfarlig!!!! Jag ska absolut INTE skriva av receptet, eller, hm, kanske, i alla fall....

Mia sa...

Smarrismarr! Instämmer med förra kommenteraren, den är LIVSFARLIGT gott!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.