15-20 bitar (3-4 dagar före festen)
Sätt ugnen på 175 grader.
150 g smör el. margarin
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1 dl vispgrädde
50 g smör
300 g vit choklad (jag använder blockchoklad)
2 dl rostade blandade nötter
Smällt smöret i en kastrull. Ta den från plattan. Rör i socker, kakao och vaniljsocker.
Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet. Bred ut smeten i en smord bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter, kakan ska vara lite lös i mitten.
Låt den kallna i formen.
Koka under tiden upp grädde och smör i en kastrull ta det från plattan. Hacka chokladen, rör ner och låt den smälta. Låt tryffeln halvstelna i kylen ca 1 timme. Bre tryffeln över kakan och häll över nötterna.
(det brukar inte jag göra, den får svalna en liten stund sen häller jag den på kakan när den fortfarande är kvar i formen.)
30 minuter före servering: skär kakan i smala bitar, ställ fram........
Lycka till!!!!!
3 kommentarer:
Underbar och livsfarlig!!!! Jag ska absolut INTE skriva av receptet, eller, hm, kanske, i alla fall....
Smarrismarr! Instämmer med förra kommenteraren, den är LIVSFARLIGT gott!
Skicka en kommentar